ZON Symposium en ondertekening bestuursovereenkomst


Datum
Plaats in agenda
Tijd
10:00 tot
Locatie
Apenheul, J.C. Wilslaan 31, 7313 HK Apeldoorn
Doelgroep

Bestuurders en betrokken ambtenaren

Omschrijving

Het klimaat verandert en voorspellingen laten zien dat we in de toekomst steeds vaker met extremer weer te maken krijgen.  Dat hebben we de afgelopen jaren al ervaren met bovengemiddelde temperaturen, aanhoudende droogte, maar ook met hevige lokale buien. Droogte is hiermee een maatschappelijke opgave geworden. Met het ZON-programma werken de regionale partners onder de paraplu van het Deltaprogramma Zoetwater aan een robuust watersysteem, zodat er wordt voorbereid op verschillende weersextremen, waarin watertekorten worden voorkomen.

Symposium
Op donderdag 4 november organiseren we een symposium om de overgang te markeren van de 1e fase (2016-2021) naar de 2e fase (2022-2027) van het ZON-programma. Dit doen we met inspirerende sprekers zoals Peter Kuipers Munneke en René Didde, schrijver van het boek “Nederland Droogteland.” Ook Deltacommissaris Peter Glas is aanwezig. Daarnaast is er een moment waarop de nieuwe bestuursovereenkomst ondertekend wordt. Het voorlopige programma kunt u onderaan de mail vinden.

Het symposium is bedoeld voor iedereen die met ZON, zoetwater en waterbeschikbaarheid bezig is. Wilt u meer weten over ZON en wat ons de komende zes jaar te wachten staat? Dan nodigen wij u graag uit voor ons symposium!

Praktische informatie
Het symposium vindt plaats op donderdag 4 november 2021 in de Apenheul. Het symposium duurt van 10.00 uur tot uiterlijk 16.00 uur.

In verband met Covid-19 heeft u een coronatoegangsbewijs nodig en moet u zich kunnen legitimeren. Daarnaast zal in de zaal tussen elke stoel een stoel vrij worden gehouden.

Aanmelden
U kunt zich tot en met 21 oktober aanmelden voor het symposium door te mailen naar a.maduro@gelderland.nl l te mailen. Heeft u eventuele dieetwensen, dan kunt u dat aangeven.

De 150 beschikbare plekken worden verdeeld op volgorde van aanmelding, meldt u zich dus op tijd aan! Als u in uw omgeving mensen kent, die mogelijk geïnteresseerd zijn, kunt u dit bericht doorsturen.

Bij dit evenement worden foto en video opnames gemaakt. Wanneer je aan dit evenement deelneemt, geef je de organisatie toestemming om beelden (foto en video) waar je op staat te gebruiken voor communicatiedoeleinden.

.
Voorlopig programma
10.00 Ontvangst met koffie en thee
10.30 Opening door de dagvoorzitter
10.45 Samen terugblikken op de resultaten van de afgelopen zes jaar
11.15 Lezing van Rene Didde
12.30 Lunch
13.30 Lezing van Peter Kuipers Munneke
14.15 Toelichting op het programma voor de 2e fase ZON
14.30 In gesprek met Deltacommissaris Peter Glas en een panel over de urgentie en verwachtingen voor de 2e fase en doorkijk naar de 3e fase
15.15 Tekenen bestuursovereenkomst
15.30 Afronding
16.00

Borrel

ZON Symposium 2018

Aanmelden

Via Amy Maduro: a.maduro@gelderland.nl